#28 Live podd med Cikada

Vi sender endelig opptaket fra vår Live-podd med Cikada, tatt opp i mai 2019.

Ta-da!

Therese ramser opp alt hun har gjort siste uke som festivalsjef i Hardanger musikkfest og Nordic music days. Bente har jobba med plata og snakker om det kreative arbeidet med å bygge lego til designet.

Bente snakker også om det å revidere verk, i denne forbindelse med The feminist guide to the Sinfonietta, og nevner Griegs a-mollkonsert og hvordan det låt på urframføringa. Grieg gjorde over 200 revisjoner av dette verket. Her kan man lese originalen til urframføringa, og en innspilling.

Gjest: Bendik Bjørnstad foss

Vi introduserer Bendik og Therese nevner intervjuet som står i jubileumsfolderen om hva Bendik gjorde for 30 år siden (hint: modellim). Bendiks ta-da fra Cikada i det siste (dvs i mai) er arbeidet med Rolf Wallins Large Bird Mask som blei urframført på Ultima i september.

NYTT SEGMENT: Takt og tone for komponister

Bendik deler sitt hotteste tips: Ikke vær redd for å si tydelig hva du ønsker! Hvis noe er på feil spor så si “det var ikke det jeg mente!”.

Ukas eksotiske

Vi lot Bendik ta ukas eksotiske og han deler en historie om et verk der tempo skulle være 0 slag i minuttet og fremdeles gå saktere….. og til tross for det mente komponisten de spilte for sakte (!)

Hva har vi lært denne uka da

Therese har fått seg noen aha-opplevelser på miljøvernfronten etter en tur til nord.

Spørsmål fra salen

Vi fikk spørsmål fra salen om vi har noen tanker rundt hvordan man kan få kvinner opp og fram – og det har vi mange tanker om! Her er kronikken til Peter Meanwell som vi nevner.

(Psst: Hvis du liker podden så blir vi veldig glad om du sier det i stjerner i podcastspilleren din – det hjelper andre å finne kompoddistene.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *