#25 Krims og krams og Bernt på regnskap

Therese har kjørt i grøfta, men har klart å komme seg løs og bli med på poddinnspilling. Noen ganger tar ting litt tid, denne episoden blei spilt inn for litt tid siden og det har desverre tatt litt tid å få den ut i eteren, men NÅ er den her!

Bylarm

Vi er deltagere på et seminar som skjer i forbindelse med Bylarm: “Nye muligheter for din musikk” arrangeres av Norsk komponistforening, NOPA, TONO og Musikkforleggerne. Sjekk her om du er interessert og vil melde deg på (gratis, men krever påmelding).

Fra lytterne

Vi har hatt avstemming på facebook om hvordan folk lytter til podden. beklager til alle som strikker og hører på i dusjen som ikke fikk en egen knapp!

Ta-da!

Therese har levert verket til NyNorsk Messingkvintett og Pinquins. Verket urframføres i Grønland kirke i mars. Therese har også vært en tur på Stortinget og har veldig lyst til å dra tilbake for å se på kunsten der. I løpet av innspillingen av podden finner vi ut at det finnes omvisninger der og planlegger å dra på en.

Bente er ferdig med å undervise på videregående og reflekterer litt rundt lengden på “oppholdet”. Bente har også hatt en nær-makta-opplevelse: Hun har vært på fremleggelse av en rapport om digitaliseringen i musikklivet. Det skjedde på BI med arbeidsgruppa som har skrevet rapporten, kulturministeren og mange fra musikklivet.

Det finnes flere gode sammenfattinger av rapporten, som denne i Ballade og denne hos NKF.

Ukas feministiske

Therese drar opp Bocuse d’Or, kokkekonkurransen. Der har Norge aldri deltatt med en kvinne. En ting som er nytt er at mediene stiller spørsmålene, og vi rister lett på hodet over en del av uttalelsene.

Hva har vi lært denne uka da?

Vi har lært oss masse om instrumentet hurdy gurdy (dreielire på norsk).

Vårt favoritt hurdy-gurdy-bilde: Tigger med hurdy gurdy. Maleri av Georges de La Tour fra 1631–1636.

(Psst: Hvis du liker podden så blir vi veldig glad om du sier det i stjerner i podcastspilleren din – det hjelper andre å finne kompoddistene.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *