#19 elektrisk regn og eksotisk fossefall

Vi oppsummerer innspurt på Ultima og livet etter halloien.

Fra lytterne

Vi har fått epost fra Roger og snakker om flere av innspillene hans. Han spør bla om vi kan spille mer av musikken (vår) som vi prater om. Svaret er at det bevisst er lite fordi vi vil være en pratepodcast, fordi det er noen avklaringer om opphavsrett som da må gjøres, og fordi vi ikke driver podden som selvpromo. Men vi lover å legge ut flere lenker her på nettsida; Her kan du høre mer om og av Bentes verk på Ultima i år som vi også snakker litt om i dette segmentet

Ta-da!

Therese har hatt to hektiske uker, og konsertdag på Ultima som et høypuls-høydepunkt. Plutselig virket ikke den tekniske løsningen på  konsertdagen lenger, men feilen blei til slutt funnet og konserten blei topp. Les mer om hele festivalen og Thereses bidrag i Astrid Kvalbeins anmeldelse i Ballade

Therese har også vært ute og kjefta i Musikkultur om “urframføringssyken”. Vi må også prate litt om kunstløplogistikk i anledning høstferien.

Bente er i fasen post-masse-å-gjøre. Plutselig er det roligere tider og hun jobber med å samle tråder og så frø.

Ukas tips

Siste versjon av søknadstips-spesial-høstedition:  “Ikke forsøk å lure meg” og “Aldri aldri aldri tro at det hjelper å syte” fra Bentes gamle bloggpost.

Kulturtantene

Bente har hatt med barn på Atelier Nord og sett/hørt Asbjørn Fløs installasjon “Elektrisk regn” og er begeistret.

Therese har vært på 17 retters middag og snakker om komposisjon og tekstur og motstand i den type måltid.

Ukas feministiske

Therese har hørt på podcast med intervju av Dagny. Hun sa der at hun har fått flere spørsmål om hvilken disneyprinsesse hun er enn om hvordan en låtskriveprosess er for henne. Bente leser Hele Uris bok “Hvem sa hva” og vi snakker om hvilke spørsmål menn og damer får i ulike settinger. P3 gjorde en artig variant av dette for noen år siden som anbefales.

Ukas eksotiske

Therese dealer med noen amerikanere som skal til Norge og dette koret lurer på sikkerhet rundt et fossefall og hun får bla spørsmål om decibelnivået på fossen.

(Psst: Hvis du liker podden så blir vi veldig glad om du sier det i stjerner i podcastspilleren din – det hjelper andre å finne kompoddistene.)

podcasten er støttet av Norsk komponistforening


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *