#11. Råkjørende russer og sjampis til Sverige

Vi deler ut premie i den ene halvdelen av konkurransen, men det er fremdeles mulig å vinne premie om man skriver en anmeldelse på iTunes!

OPPDATERINGER

Therese har fått tak i bongotrommer i både Oslo og Bergen (hør episode 10 for hvordan det startet) og Bente har fått tak i den savnede kofferten med spilledåsene!

FRA LYTTERNE

Vi kårer første vinner i konkurransen, gratulerer Birgit!

Birigit spurte også om vi har andre, lignende podcaster på engelsk å anbefale, her er de vi nevnte:

Ta-DA!

Therese har jobbet med sitt favorittorkester Bergenfilharmonien og snakker om det å føle seg velkommen på øvelse. Hun har også holdt åpningstalen på Hardingtonar, festivalen som er til Geir Tveitts minne.

Therese åpner Hardingtonar

Bente har også vært på festival, Klang i København med urframføring.

video Lauri Supponen lagde til festivalen

Det finnes også tekst der Bente er intervjuet sammen med de to andre komponistene som var med i prosjektet, Ylva Lund Bergner og Bergrún Snaebjörnsdóttir.

KULTURTANTENE

Bente snakker om en konsert der et verk var presentasjon og ikke komposisjon. Therese forteller om den beste orkesterkonserten hun har vært på på lenge – i en håndballhall!

Ukas feministiske

Therese hyller Stefan Forsberg som hun deltok i paneldebatt med. Tankene hans kan du lese mer om f.eks i Opus sin artikkel om KVASTs jubileum.

Se også filmen der Cathrine Winnes snakker om Lili Boulangers siste verk!

Hva har vi lært vi denne uka da?

Man kan faktisk komme seg fra åpningstale i Hardanger om kvelden til paneldebatt neste morgen, forutsatt  rett sjåfår og nattog! Bente går på høgskolepedagogisk basiskurs og har skrevet om å bruke logg i komposisjonsveiledning.

 

(Psst: Hvis du liker podden så blir vi veldig glad om du sier det i stjerner i podcastspilleren din – det hjelper andre å finne kompoddistene.)

podcasten er støttet av Norsk komponistforening

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *